Blog

Infobar icon

Z technických dôvodov je na eshope dočasne pozastavená platba kartou, v prípade záujmu platby bankovým prevodom nás kontaktujte na info@presinsky.sk alebo nás môžete kontaktovať počas pracovných dní na tel. čísle 0918 403 075.

Kategórie
 
 
 
 
 

Všetko o COSC certifikácii. Je naozaj dôležitá?

Contrôle Officiel Swisse des Chronomètres je nezávislá nezisková organizácia, ktorá testuje hodinky vyrobené vo Švajčiarsku. Organizácia je veľmi špecifická, pokiaľ ide o štandard hodiniek, ktoré prijme na testovanie, a ešte konkrétnejšie v tom, čo im umožňuje kvalifikovať sa na certifikáciu COSC. Ak chce značka získať certifikáciu COSC, hodinky musia byť presné na -4 až +6 sekúnd denne. Musia byť tiež vyrobený vo Švajčiarsku a z tých najkvalitnejších materiálov s najvyššou úrovňou starostlivosti.

 

Frederique Constant: Cenovo dostupný luxus

Značka Frederique Constant bola založená v roku 1988. Aletta Bax a Peter Stas uviedli na trh svoju prvú kolekciu v roku 1992, ktorá obsahovala šesť modelov vybavených švajčiarskymi strojčekmi a zostavených hodinárom v Ženeve. Frederique Constant sa podieľa na všetkých fázach výroby hodiniek, od počiatočného návrhu až po konečnú montáž. Hodinky vyrábané pod ochrannou známkou tejto značky, sú navrhnuté buď priamo spoločnosťou alebo nezávislými dizajnérmi, ktorí sú najatí na konkrétnu sériu modelov. Veľký dôraz sa kladie na dizajn hodiniek, aby držali krok s trendmi a preferenciami zákazníkov.

 

Maurice Lacroix – švajčiarsky výrobca luxusných hodiniek

Značka Maurice Lacroix bola založená v roku 1975, keď Desco von Schulthess začal vyrábať hodinky pod týmto názvom. Spočiatku však vyrábal hodinky len pre tretie strany. S tým Desco von Schulthess skončil v roku 1980 preto, aby sa zameral výlučne na svoju značku, ktorá naberala na popularite. Spoločnosť Maurice Lacroix je pravdepodobne najznámejšia vďaka kolekcii Masterpiece, ktorá bola predstavená na začiatku 90. rokov 20. storočia, s radou Square Wheel, ktorá predchádzala doterajšie inovácie aj dizajnovú zdatnosť. Značka je známa aj retrográdnymi displejmi a začiatkom roka 2019 Masterpiece Square Wheel Retrograde priniesol k už tak jedinečnému ciferníku retrográdny kalendár.

 

Šperky Brosway: Číslo 1 v Taliansku

Brosway je módna značka šperkov číslo 1 v Taliansku, ktorá predáva produkty od náhrdelníkov a náramkov, až po prstene a náušnice po celom svete. Dedičstvo, vášeň a taliansky štýl sú jadrom toho, čo poháňa misiu Brosway. Všetky šperky sú navrhnuté v Taliansku a distribuované vo viac ako 30 krajinách, kde sa stali symbolom talianskej dokonalosti na celom svete. Všetky šperky Brosway sú hypoalergénne a ich dizajn sa riadi najnovšími trendmi v neustálom úsilí o vytváranie módnych šperkov, ktoré by zodpovedali rôznym osobnostiam a prinášali konečnému spotrebiteľovi cenovo dostupné šperky vysokej kvality.

 

Hodinky Balmain – pulz vášne pre módu

Pierre Balmain sa narodil v St-Jean de Maurienne vo Francúzsku a svoju prvú kolekciu hodiniek uviedol na trh v roku 1987. V roku 1994 sa preslávil špičkovým modelom s ultra plochým puzdrom z nehrdzavejúcej ocele a 18-karátového zlata. Na základe toho sa o značku začala zaujímať Swatch Group LTD, ktorá značku kúpila a rozšírila tak hodinky Pierre Balmain do celého sveta. V roku 1998 Pierre Balmain ako prvý uviedol na trh najmenší chronograf na svete a v roku 2000 predviedol dokonalé ženské hodinky, ktoré možno ľahko premeniť na skutočné zrkadlo.

 

Maurice Lacroix AIKON #tide

Maurice Lacroix po prvýkrát vydal AIKON v roku 2016. Modelová rada, ktorá sa od tej doby teší neuveriteľnému úspechu. Prednosťou AIKON je samozrejme presné meranie času, jeho pôsobivý dizajn a mimoriadna úroveň pohodlia jeho nositeľa. A rovnako ako všetky produkty Maurice Lacroix poskytuje AIKON vysokú vnímanú hodnotu.

 

Hodinky Festina: Navrhnuté pre tých, ktorí prijímajú každý deň taký, aký je.

Od svojho zrodu v roku 1902 vytvorila spoločnosť Festina veľmi špecifický európsky štýl hodiniek, ktorý je pre moderného nositeľa praktickým a funkčným spoločníkom. Značka je známa vďaka svojej úlohe certifikovaného časomerača na Tour de France, no je chválená aj pre svoju rozmanitú škálu športových hodiniek s chronografom. 

 

TISSOT PRX POWERMATIC 80

Návrat do roku 1978 sa značke Tissot a jej modelu PRX vydaril. Nadvädzuje na dizajn konca sedemdesiatych rokov, ide o kombináciu tvaru puzdra z ocele tonneau a jemne okrúhlej lunety s kovovým ťahom. Výrobca k tomu pridáva mechanický strojček: Tissot PRX Powermatic 80 je na scéne.

 

Coeur de Lion: Nekonvenčný dizajn a nadčasový štýl

Značka Coeur de Lion vznikla v roku 1987 a prezentuje sa výrobou nadčasových šperkov s minimalistickým dizajnom a nezvyčajnými farebnými kombináciami, vďaka čomu sú šperky elegantné a nekonvenčné. Spoločnosť v roku 2017 oslávila svoje 30. výročie a jej história je sprevádzaná mnohými oceneniami a niekoľkými významnými míľnikmi.

 

Hodinky Certina: Precízne, spoľahlivé a dlhodobo udržateľné

Hodinky Certina sú známe svojou precíznosťou, spoľahlivosťou a športovým charakterom. Značka športových hodiniek si počas svojej viac ako 130-ročnej histórie vybudovala solídne medzinárodné meno vďaka kvalitnému švajčiarskemu spracovaniu. Ako táto značka vznikla a vyvíjala sa? Poďte sa na to pozrieť s nami.

 

Longines – značka okrídlených presýpacích hodín

 Elegancia, tradícia a výkon tvoria DNA spoločnosti Longines.   Opierajúc sa o dlhú tradíciu hodinárstva sa švajčiarska   spoločnosť od svojho vzniku snaží o technologickú   a estetickú dokonalosť a zároveň tvorbu výnimočných   hodiniek. S predajňami vo viac ako 150 krajinách si   spoločnosť vybudovala medzinárodný vplyv vďaka   nadčasovej elegancii a jedinečnému šarmu.

 

Všetko, čo potrebujete vedieť o značke Tissot

S hodinárskymi koreňmi siahajúcimi viac ako 160 rokov dozadu, sa Tissot už dávno etabloval ako jeden z najväčších svetových priekopníkov v hodinárskom umení. Spoločnosť bola založená v Le Locle vo Švajčiarsku v roku 1853 a v tom istom roku uviedla na trh svoje dnes už ikonické vreckové hodinky, ktoré obsahovali dve časové pásma.

 

POZOR NA E-SHOPY S EXTRA VÝHODNÝMI CENAMI!

POZOR NA E-SHOPY S EXTRA VÝHODNÝMI CENAMI! Aké sú riziká „lacných“ nákupov značkového tovaru?

Nakupovanie cez internet je dnes už samozrejmosťou, avšak táto samozrejmosť je nebezpečná. Strácame kvôli nej opatrnosť a dôverujeme aj predajcom, ktorí si našu dôveru nezaslúžia. Keď to zistíme, je už neskoro na nápravu a nám ostane len prepočítať straty a poučiť sa.

Na čo by ste si pri nakupovaní v e-shopoch mali dávať pozor?

 

Hodinky Skagen - Krása inšpirovaná Dánskom

Hodinky SKAGENPodľa mnohých prieskumov patria Dáni k najšťastnejším ľuďom na zemi. Veľkú zásluhu má na tom ich schopnosť zjednodušiť si život a vychutnávať obyčajné radosti. Naša nová značka hodiniek a šperkov - SKAGEN - je oslavou dánskeho pohľadu na život. Svoje meno si zvolila podľa mesta Skagen ležiaceho na najsevernejšom cípe Dánska. Toto výnimočné miesto je dokonalým zdrojom prírodného svetla.

 

Americká luxusná značka dámskych a pánskych šperkov - NIALAYA Jewelry

Muž a ženaNIALAYA Jewelry je americká luxusná značka dámskych a pánskych šperkov, ktorú v roku 2009 založil dánsky designer Jannik Olander. Ten v minulosti pracoval aj pre také veľké značky, ako sú Tommy Hilfiger, či Ralph Lauren. Tam získal potrebné skúsenosti k tomu, aby mohol neskôr založiť svoju vlastnú značku NIALAYA Jewelry.

 

Hodinky Storm - príbeh značky

Hodinky StormPríbeh značky Storm sa začal písať v Londýne v roku 1989, kde sa zakladatelia rozhodli presadiť so svojou víziou a originálnym designom hodiniek. Značka Storm vyvolala v Anglicku designovú revolúciu v hodinárskom priemysle, no a dnes okrem hodiniek rozšírili sortiment aj na šperky, slnečné okuliare, kabelky, tašky či dokonca dámske a pánske parfémy.

 

Hodinky Casio G-shock - hodinky známe nielen svojou odolnosťou

G-shock

 

Hodinky Casio G-Shock dnes netreba nikomu zvlášť predstavovať. Ide o radu hodiniek, ktoré sú známe najmä svojou odolnosťou a za niekoľko rokov si urobili na trhu skvelé meno. Začali sa vyrábať v roku 1983. Zákazníci si ich postupne obľúbili, o čom svedčí aj fakt, že v roku 1998 bolo predaných 19 miliónov kusov. Za viac ako 30 rokov si rada G-shock prešla vývojom a vyrábajú sa dodnes.

 

Hodinky značky LEGEND – kvalita spojená s jedinečným štýlom

Legend hodinky

 

História hodiniek Legend sa začala písať v roku 2000 a už po krátkej dobe si ju obľúbilo množstvo priaznivcov hodiniek. Zaujala predovšetkým svojim osobitým designom jednotlivých modelov a dokonalou kvalitou.

 

Firma Presinsky&Co - slovenská rodinná firma od roku 1992/

Presinsky CO

Jej zakladateľom je skúsený hodinár František Prešinský, ktorého vášeň pre hodinárske remeslo, praktizujúce už od roku 1976, prerástla k vybudovaniu sietí predajní. Filozofiou a ambíciou pána Prešinského bolo ponúknuť eleganciu a krásu za dostupnú cenu čo najväčšiemu počtu ľudí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia