Hodinky Festina: Navrhnuté pre tých, ktorí prijímajú každý deň taký, aký je.

Od svojho zrodu v roku 1902 vytvorila spoločnosť Festina veľmi špecifický európsky štýl hodiniek, ktorý je pre moderného nositeľa praktickým a funkčným spoločníkom. Značka je známa vďaka svojej úlohe certifikovaného časomerača na Tour de France, no je chválená aj pre svoju rozmanitú škálu športových hodiniek s chronografom. 

Festina je hodinárska spoločnosť, existujúca už viac ako 100 rokov, ktorá združuje značky ako Candino, Lotus, Jaguar, Calypso a vlastný sortiment. Hodinky Festina zahŕňajú modely vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, keramiky a titánu, ako aj hodinky s koženými remienkami, kovovými náramkami a rad digitálnych a analógových hodiniek. Festina sa tiež stala známou, keď vytvorila hodinky Tour de France Alarm Chronograph. Značku poháňal hodinársky priemysel množstvom konkurenčných modelov a podnietila konkurentov, aby dosiahli túto úroveň výkonu a spoľahlivosti. Tým, že sa dotkla pulzu milovníkov športových hodiniek, spoločnosť tiež sponzorovala rôzne cyklistické podujatia.

Ústredie spoločnosti sídli v Barcelone, avšak závody na výrobu hodiniek Festina vo Švajčiarsku spolu so závodom na výrobu zlatých hodiniek v Španielsku majú dcérske spoločnosti v Čile, Mexiku, Českej republike, Poľsku, Beneluxe, Nemecku a Francúzsku. Festina má tiež globálne zastúpenie v 90 krajinách a na piatich hlavných kontinentoch, pričom ročne predáva okolo 5 miliónov hodiniek.

Festina pokračuje v inováciách s novými modelmi poháňanými materiálmi, ktoré boli kedysi exkluzívne pre výrobu luxusných hodiniek. Teraz, v týchto cenovo dostupnejších prevedeniach značka ukazuje, že spoľahlivosť a kvalita nemusia robiť kompromisy, keď chcú ponúknuť hodinky veľkému a dostupnému trhu. Segmentu hodiniek strednej triedy na celom svete kedysi chýbali robustné športové hodinky ako chronograf Festina, no teraz sú tieto hodinky dostupné športovým profesionálom, fanúšikom motoristického športu a nadšencom cyklistiky.