Maurice Lacroix AIKON #tide

Maurice Lacroix po prvýkrát vydal AIKON v roku 2016. Modelová rada, ktorá sa od tej doby teší neuveriteľnému úspechu. Prednosťou AIKON je samozrejme presné meranie času, jeho pôsobivý dizajn a mimoriadna úroveň pohodlia jeho nositeľa. A rovnako ako všetky produkty Maurice Lacroix poskytuje AIKON vysokú vnímanú hodnotu.

AIKON #tide zdieľa rovnaké atribúty ako ostatní členovia rodiny AIKON, ale je vyrobený #tide oceánom viazaným na upcyklovaný plast kombinovaným so skleneným vláknom. Výsledný kompozitný materiál je dvakrát tvrdší než štandardný plast, päťkrát odolnejší a má výrazne menšiu uhlíkovú stopu ako výroba pôvodného PET. Luneta, zadné veko, puzdro, korunka, koncové články a spona hodiniek sú vyrobené z kompozitného materiálu. Na výrobu jedných hodiniek je potreba 17 plastových fľiaš, 100% vyrobené z #tide ocean material.

Okrem žiarivých otieňov a puzdra je číselník osdobený motívom „Vague du Jura“, štýlovým odkazom na oceán. Puzdro meria v priemere 40mm a chráni ho ploché zafírové sklíčko, ktoré zvyšuje čitateľnosť. Pre ďaľší podiel pôvabu je k dispozícii niekoľko referencií s indexmi osadenými diamantmi. AIKON #tide má skrutkovaciu korunku spolu so skrutkovacím zadným vekom - detaily, ktoré prispievajú k vodeodolnosti modelu do 100M. Modely sú taktiež vybavené systémom Easy Strap Exchange, čo umožňuje vymeniť remienok bez potreby náradia. Koncom roka 2022 má Maurice Lacroix v úmysle odhaliť druhú verziu AIKON #tide, ktorá bude mať náramok vyrobený z ... áno, uhádli ste, kompozitného materiálu.

Srdcom AIKON #tide je quartzový strojček, ktorý poskytuje pohodlie a presnosť. Presne ako sa od švajčiarskych hodiniek očakáva, AIKON #tide je vysoko kvalitný produkt, predsa len je to AIKON. Maurice Lacroix uzatvoril prelomové dlhodobé partnerstvo s #tide, špecialistou na upcyklovanie plastového odpadu z oceánu za účelom zberu plastových fľašiek z morí obklopujúcich ostrovy v Thajsku, Indonézii a na Filipínach. Maurice Lacroix sa zaviazal zachániť 10 miliónov plastových fľiaš pred znečistením oceánov. To zahŕňa poskytnutie významnej finančnej pomoci. 20% z ceny hodiniek AIKON #tide venuje Maurice Lacroix späť na financovanie čistenia oceánov.

Tieto fľaše sú triedené, drtené na vločky, umyté a zhutnené v blízkosti miesta zberu a potom transportované do upcyklovaných zariadení #tide, kde sú vločky zmiešané do menších granulí a potom kombinované s nezverejneným zložením, čo vyvrcholí vytvorením upcyklovaného plastu, ktorý sa nakoniec používa k výrobe krásnych, pestrofarebných hodiniek AIKON #tide.

Maurice Lacroix koncipoval AIKON #tide na prvú generáciu, ktorá oceňuje udržateľnosť, cenovú dostupnosť luxusných hodín a samozrejme pozoruhodný štýl.

Niekedy, keď sa jednotlivec alebo spoločnosť pokúsi o pozitívnu zmenu, kritici prehlásia: „Je to len kvapka v mori“. Apatia však nikdy nevyrieši výzvy, ktorým planéta teraz čelí. Maurice Lacroix verí, že jeho iniciatíva s #tide prispeje k čisteniu oceánov a zohraje rolu v tom, aby bola planeta o niečo lepšia. „To je to, čo robí kvapka“.