Všetko, čo potrebujete vedieť o značke Tissot

S hodinárskymi koreňmi siahajúcimi viac ako 160 rokov dozadu, sa Tissot už dávno etabloval ako jeden z najväčších svetových priekopníkov v hodinárskom umení. Spoločnosť bola založená v Le Locle vo Švajčiarsku v roku 1853 a v tom istom roku uviedla na trh svoje dnes už ikonické vreckové hodinky, ktoré obsahovali dve časové pásma.

Dnes má Tissot povesť výroby pútavých športových hodiniek, ktoré posúvajú hranice technológie, ako aj výrobu atraktívnych spoločenských hodiniek. Spoločnosť Tissot získala v roku 1983 spoločnosť Swatch Group, ktorá je najväčším výrobcom hodiniek na svete, pričom súčasťou rodiny sú aj značky ako Omega, Longines, Certina či Balmain.

V priebehu desaťročí bol Tissot spájaný s niektorými z najväčších mien v oblasti showbiznisu, pričom ich hodinky zdobili zápästia Elvisa Presleyho, Grace Kelly či Angeliny Jolie. Tissot má tiež silné kontakty vo svete športu. Sponzorujú motocyklové majstrovstvá sveta a sú aj oficiálnym časomeračom MotoGP a Medzinárodnej basketbalovej federácie NBA.

Značka Tissot bola vždy hrdá na svoje progresívne výrobné metódy. Od ich prelomových vreckových hodiniek s dvojitým časovým pásmom, ktoré vznikli v roku 1853, získali niekoľko ďalších prvenstiev – prvé automatické hodinky Tissot Navigator z roku 1951 s 24 časovými pásmami zobrazenými bez manipulácie.

Dnes je značka známa svojou inovatívnou technológiou Tissot T-touch, čo je multifunkčná funkcia, ktorá využíva technológiu dotykovej obrazovky na ovládanie mnohých funkcií. Tieto funkcie zahŕňajú kompas, barometer, výškomer a podsvietenie, a spopularizovala ich viditeľnosť v akčných filmoch ako Die Another Day a Tomb Raider.

Prístup značky k štýlu je veľmi podobný ako prístup k technológii – vždy sa posúva vpred. Pozornosť nezískavajú len ich športové modely, ale aj ich vintage hodinky, vreckové hodinky a elegantné ležérne kúsky.

Medzi najobľubenejšie modely môžeme zaradiť hodinky z rady Seastar, Supersport, Carson či Chrono XL.