Frederique Constant: Cenovo dostupný luxus

Značka Frederique Constant bola založená v roku 1988. Aletta Bax a Peter Stas uviedli na trh svoju prvú kolekciu v roku 1992, ktorá obsahovala šesť modelov vybavených švajčiarskymi strojčekmi a zostavených hodinárom v Ženeve. Frederique Constant sa podieľa na všetkých fázach výroby hodiniek, od počiatočného návrhu až po konečnú montáž. Hodinky vyrábané pod ochrannou známkou tejto značky, sú navrhnuté buď priamo spoločnosťou alebo nezávislými dizajnérmi, ktorí sú najatí na konkrétnu sériu modelov. Veľký dôraz sa kladie na dizajn hodiniek, aby držali krok s trendmi a preferenciami zákazníkov.

Značka používa najmodernejší počítačový softvér, ktorý pomáha pri navrhovaní a vývoji hodiniek, aby sa tak udržala najvyššia kvalita všetkých modelov. Zakladatelia značky hovoria, že ich poslaním nie je obmedziť záujem o hodinky na obmedzený a elitný okruh zákazníkov, ale skôr na širší okruh vďačných nadšencov, ktorí si chcú užiť kvalitné klasické hodinky za rozumné ceny. Frederique Constant vystavuje svoje modely na World Watch, Clock and Jewelry Show v Bazileji od roku 1995. Keď spoločnosť začala prekvitať, Aletta Bax a Peter Stas sa sami rozhodli presťahovať do Ženevy, aby rozvíjali značku v srdci hlavného mesta hodinárstva.

Nová výrobňa Frederique Constant má rozlohu 3200 metrov štvorcových, je rozdelená na štyri poschodia a ponúka atraktívne pracovné prostredie v sektoroch výroby komponentov strojčeka, montáže kalibrov, montáže hodiniek a rozsiahlej kontroly kvality. Číslicovo riadené stroje najnovšej generácie sú umiestnené vo veľkom ateliéri v suteréne, kde sa sústreďuje všetka výroba komponentov. Montáž hodiniek a najmodernejšia kontrola kvality sú primárne organizované na prvom poschodí novej budovy Frederique Constant. Budova je zároveň medzinárodnou centrálou značky.

Hodinky švajčiarskej značky Frederique Constant definujú vysokokvalitné materiály, presné spracovanie a krásny dizajn. Firma neustále investuje do najnovších technológií a počítačových softvérov, vďaka čomu môže pri svojich modeloch ponúknuť nie len krásny vzhľad, ale aj vynikajúce technické funkcie. Všetky hodinky sú montované ručne a  prechádzajú niekoľkými ľudskými a strojovými testami. Hodinky tejto ženevskej značky nosí napríklad americká herečka a spisovateľka Gwyneth Paltrow. Okrem výroby hodín sa spoločnosť aktívne venuje charite a časť zo svojho zisku posiela charitatívnym organizáciám. Obľúbený slogan značky znie „Vždy, keď sa majiteľ hodiniek Frédérique Constant pozrie na svoje hodinky, musí cítiť radosť“. Pre bližšie informácie odporúčame absolvovať virtuálnu prehliadku spoločnosti, v ktorej sa pomocou krátkych videí dozviete viac o naozaj precíznej výrobe týchto jedinečných hodiniek: https://frederiqueconstant.com/virtual-tour/