Maurice Lacroix – švajčiarsky výrobca luxusných hodiniek

Značka Maurice Lacroix bola založená v roku 1975, keď Desco von Schulthess začal vyrábať hodinky pod týmto názvom. Spočiatku však vyrábal hodinky len pre tretie strany. S tým Desco von Schulthess skončil v roku 1980 preto, aby sa zameral výlučne na svoju značku, ktorá naberala na popularite. Spoločnosť Maurice Lacroix je pravdepodobne najznámejšia vďaka kolekcii Masterpiece, ktorá bola predstavená na začiatku 90. rokov 20. storočia, s radou Square Wheel, ktorá predchádzala doterajšie inovácie aj dizajnovú zdatnosť. Značka je známa aj retrográdnymi displejmi a začiatkom roka 2019 Masterpiece Square Wheel Retrograde priniesol k už tak jedinečnému ciferníku retrográdny kalendár.

V roku 2013 bol Masterpiece Mysterious Second uvedený na trh so sekundovou ručičkou, ktorá sa doslova vznášala okolo veľkého subciferníka bez pevného centrálneho bodu. Ďalšie zo série – Masterpiece Gravity, boli uvedené na trh v roku 2014 a vylepšené nadrozmerný vyvažovacím kolesom a zväčšovacím zafírovým sklíčkom, pre moderný a hravý vzhľad. Kolekciu dopĺňajú hodinky Masterpiece s viacerými retrográdnymi displejmi. Modely obsahujú interné kalibre a tiež automatiku Sellita s internými modulmi pre dostupnejšie cenové kúsky.

Kolekcia AIKON uvedená na trh v roku 2016 ako znovuzrodenie radu Calypso z roku 1990, pôvodne poháňané strojčekmi quartz. Išlo o bežnejšie športové hodinky a chronografy s unikátnou skeletonizovanou verziou. Podobne ako iné luxusné športové hodinky, aj kúsky AIKON majú integrované puzdra s kovovým náramkom a koženým remienkom. Pohyby sú outsourcované švajčiarskou automatikou, čo však pomáha udržiavať ceny na prekvapivo dostupnej úrovni.

Ďalšie kolekcie zahŕňajú Pontos, Les Classiques, Fiaba a Eliros s inovatívnymi, štýlovými hodinkami z rozsiahleho portfólia.